UNDGÅ HØJRESVINGSULYKKER

VORES BØRN – VORES FREMTID


Til at starte med vil jeg fortælle at

DTL, Danske Fragtmænd, 3F Transport-gruppe, Volvo Lastvogne Danmark A/S, Codan Forsikring, Energiselskabet OK og Børneulykkesfonden har samarbejdet om at lave en super fed hjemmeside.

Sammen vil de oplyse børn omkring sikker adfærd i trafikken.

Øjenhøjde Banner

Den er virkelig et besøg værd.


Jeg har tænkt meget over hvordan man selv kan gøre noget ekstra for at lære vores børn at omgås højresvingende lastbiler.

Den nemmeste og nok mest effektive løsning ud over den som du kan se øverst på siden, er hvis alle chauffører begynder at tale med deres egne børn og/eller børn i deres omgangs kreds om dette emne.

Hvis alle chauffører bare en gang om året bruger lidt tid på at viderebringe budskabet vil kunne få udbredt kendskabet til dette emne hos mange børn som så kan fortælle det videre. (Fremtidens cyklister/trafikanter)

Jeg lærte selv noget ved at tale med mine egne 2 børn om det at køre lastbil. f.eks. kom min datter Louise da hun var syv år gammel med dette spørgsmål:

Far hvorfor sætter chauffører selv ekstra blinde vinkler op i deres lastbil…?

Det har jeg selv gjort indtil jeg fik dette spørgsmål.

Jeg kunne ikke komme med en god forklaring.

Det har ligesom bare været en naturlig ting sammen med det at være Trucker.

Min datter har ret vi bør alle selv stoppe med at eftermonterer unødvendige blinde vinkler såsom TV skærm/monitor til bak/side kamera, kaffemaskine, Bærbar PC opslået i midten af forruden, (div. løse ting såsom sikkerhedshjelme, pakker, og skraldespande papkasser), Trucker borde til montering ovenpå instrumentpanel i midten eller i højre side.

(Det er helt vildt hvor meget udsyn disse ting kan tage)

Prøv for sjov skyld at se og afmærk forskellen.

Hvis man som mig er så meget Trucker at der bare skal være et synligt navneskilt i/på lastbilen.

Har jeg 2 mulige løsningsforslag:

1. Få sat et skilt i fronten eller på taget af lastbilen, få evt. en standart navneskilte holder monteret i fronten på kølerhjelmen på alle lastbiler

2. Sæt skiltet fast på bilens instrumentpanel i stedet for på forruden, så der ikke fjernes en eneste cm² udsyn.

3. Få lavet et MAGNET skilt som sættes udvendigt på en metal overflade. (Skolevogns løsningen) 😉

Den eneste ekstra blinde vinkel der er i min faste Super Truck nu, er den politisk besluttet MILJØ ZONE afmærkningsløsning. Der burde en anden bedre løsning være fundet, for at sende det rette signal til branchen omkring holdningen til unødvendige Blinde Vinkler.


Mit råd til chauffører er: tal med børn om jeres viden fra arbejdet. Vi kan faktisk gøre en forskel uden at det koster penge, og samtidigt får vi lidt hygge tid med børnene.

Er du forældre, underviser eller bare en som gerne vil gøre noget ekstra for at undgå højresvingsulykker, ved at videregive budskabet, omkring hvordan man hjælper lastbilchaufføren med at passe på sig selv i trafikken.

Er mit råd følgende:

Er din målgruppe børn op til 4. klasses alderen anbefaler jeg at:
Besøge Trafiksikkerhed i øjenhøjde sammen med børnene første gang.

Til alle som er ældre end 4. klasses alderen anbefaler jeg at:
print/se/læse klistermærket og HVU minifolderen.
Så er du klædt godt på til at informere om dette.

TRYK PÅ: Se klistermærket og print det ud.

TRYK PÅ: HVU MINI FOLDER og print den ud.

Så er du klædt godt på til at informere om dette.

Alle som er ældre end 4. klasse kan evt. print/se/læse klistermærket og HVU minifolderen.

Man kan desværre ikke bestille ”Pas på blinde vinkler” klistermærket mere.

På en måde gør det ikke noget, for jeg mener at det vil gøre størst gavn hvis børnene (ALLE), lærer budskabet bag klistermærket at kende, så de tænker budskabet når de ser en lastbil, i stedet for når de ser klistermærket på en lastbil.

Der findes mange forskellige klistermærker som i bund og grund handler om det samme.
Forskellen er bare at der kan være meget tekst på dem og de kan give en falsk tryghed til den cyklist som ser det og følger det.

Jeg mener at PAS PÅ BLINDE VINKLER kampagnen var/er så god at jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at holde den aktiv så længe som muligt.

Jeg kører ikke længere fast frost distributions kørsel, derfor kan jeg ikke længere planlægge noget i forvejen på en arbejdsdag.

Du kan kende min faste lastbil på det lille EMIL skilt der ligger nederst i midten af forruden og mit magnet skilt på venstre side af førehuset.

Hvis der er nogen som gerne som gerne vil have besøg af mig eller mødes med mig til en lille hyggelig snak om nogle af de emner som jeg beskriver på min hjemmeside.

Så skriv en mail til mig eller kom hend til mig og sig HEJ hvis du møder mig ude i trafiken ;.)

Hvis du vil sende en mail til mig kan du tryk på RØD Emil et sted på hjemmesiden, så åbnes dit post program klar til at sende en mail til mig.

10 – 4 Makker

VI SES DER.

EMIL